Ροηον βιβλιοκριτικη απο Manwe Stories by Konstantinos Patras


Manwe Stories by Konstantinos Patras
δες περισσοτερα
http://manwestories.com/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CF%81%CF%8C%CE%B7%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B7/?fbclid=IwAR3V6IpOYzT9zQrVUKXzFErW9GTbCiWPNH_vEG02MDXoEDBRZL5kM96uYP8

To Ρόηον του Νίκου Κονδύλη είναι ένα από τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα βιβλία που διάβασα τελευταία. Λογικό θα πει κανείς διαβάζοντας την περιγραφή, η οποία αναφέρεται σε εξωσυμπαντικούς κόσμους, ουσίες και κρυφά νοήματα της ζωής και, προερχόμενος από την προ ολίγου ολοκλήρωση του, έχω να πω πως το βιβλίο περιέχει όλο το πακέτο που υπόσχεται.

Η νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα από την Πάτρα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί «εύκολο ανάγνωσμα». Από τις πρώτες σελίδες παρατηρεί κανείς πως έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό βιβλίο, με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει αυτό, και το Ρόηον μένει πιστό στο μοτίβο αυτό μέχρι την ολοκλήρωση του. Λόγω του μικρού του εύρους, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά από την πλοκή, αλλά δε θεωρώ επίσης πως αυτό είναι απαραίτητο. Το κύριο θέμα του Ρόηον είναι αλληλεπίδραση μεταξύ του Γήινου Πάρη και του εξωσυμπαντικού πειράματος Ρόηον. Αυτή ακολουθεί ένα ψυχαναλυτικό μοτίβο, καθώς οι δύο ήρωες ανταλλάσσουν αναμνήσεις και σκέψεις, γεγονός που οδηγεί στην κλιμάκωση της πλοκής. Σκληρή και βρώμικη γλώσσα στη Γη, αναμιγνύονται με το πρωτόκολλο της Ομάδας Ον και το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα έργο, βαρύ, σύντομο και εσωτερικιστικό, το οποίο πατάει πάνω σε κλασικά θέματα της επιστημονικής φαντασίας, αποκτώντας παράλληλα το δικό του μοναδικό στυλ.

Σίγουρα, όπως ανέφερα και παραπάνω το Ρόηον, με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής, τις βαριές ιδέες και την περίεργη μυθολογία –η οποία δικαιολογεί όλες τις ανθρώπινες μυθολογίες, παρουσιάζοντας ως συνδετικό τους κρίκο το ΑΦΕΚ- δεν είναι ένα βιβλίο για όλους. Όσοι, όμως, αρέσκεστε σε αυτού του είδους τα αναγνώσματα, θα το λατρέψετε, ενώ όσοι διαβάζετε πιο «κλασικά» πράγματα, αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία, γιατί μπορεί να εκπλαγείτε. Ακριβώς όπως και εγώ.

Το Ρόηον κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s